Velkommen
Hva ønsker du?
Råd og tips
Artikler, nyheter
Leverandører
kjøkkenplanlegger
Montører
Kontakt oss

Bosch


Bosch om kjøl

 

Matsvinnet er unødvendig sløsing av penger, i tillegg til at avfallshåndteringen selvfølgelig er til ulempe for miljøet.

Moderne kjøleskap og frysere har i dag evne til å holde en jevn temperatur og til å holde matvarene friske lenge.

For å slippe å kaste mat bør du kjøpe inn matvarer i den takt de blir spist opp.

Det gjelder også å velge riktige råvarer og å oppbevare dem rett, det vil si mørkt, kjølig og hygienisk.

Med hånden på hjertet: Når vasket du sist kjøleskapet?

I en undersøkelse som Bosch har gjennomført svarte 47 prosent av nordmennene at de vasket

kjøleskapet maks. én gang i kvartalet eller sjeldnere.

Hvis kjøleskapet er rent, reduseres faren for at bakterier og mugg sprer seg mellom de forskjellige produktene.

I tillegg til å holde kjøleskapet rent finnes det også flere pålitelige knep å ty til som forlenger levetiden

og dermed også holdbarheten til matvarene.

Lunken eller varm mat bør aldri settes rett inn i kjøleskap eller fryser.

Avkjøl heller maten ved å la den stå utendørs en stund med lokk på, eller sett den i kaldt vann.

Kjøle- og frysevarer kan rekke å tine litt på veien hjem fra butikken.

Da kan det komme vel med å ha et moderne kjøleskap  eller fryser.

Funksjoner som superkjøl og superfrys gjør at temperaturen raskt senkes i kjøle- og frysedelen for siden å gå

tilbake til den innstilte temperaturen.

Rask nedkjøling er bra for levetiden til matvarene.

Hold god orden i kjøleskapet. Mange husstander vet ikke hva som befinner seg i kjøleskapet,

og da er det lett å overse best-førdatoen. Derfor gjelder det å organisere.

På restauranter er det ofte ulike kjøleskap for kjøtt, fisk, grønnsaker og frukt. Slik luksus har vi

sjelden hjemme. Derimot kan vi bruke de forskjellige skuffene og hyllene til å gruppere maten,

for eksempel i en spesiell grønnsaksskuff med fuktighetsregulering, eller i en spesialskuff som holder

lavere temperatur enn resten av kjøleskapet og som kan brukes til ekstra ømtålige matvarer.

I et moderne kjøleskap med avansert viftekjøling fordeles kulden jevnt, og derfor er det ikke så viktig

hvilken høyde ferskvarene plasseres i. En ”spis først”-hylle er å foretrekke for mat som

nærmer seg best-før-dato, slik at ingen i familien åpner den nyeste melkekartongen før den eldste.

I et eldre kjøleskap bør du ha i bakhodet at det alltid er kaldest lengst nede, ettersom kulde synker.