Velkommen
Hva ønsker du?
Råd og tips
Artikler, nyheter
Leverandører
kjøkkenplanlegger
Montører
Kontakt oss

Råd og tips


Når du skal velge ut kjøkken

 

Her er noen tips som er grei å få med seg når du skal tegne nytt kjøkken. Selv om en del ting kan være innlysende, så er det mange som får problemer på grunn av dette.

- Unngå å velge 60cm underskap til vaskeskap, selv om de fleste vasker passer, så blir det ofte problemer med festebeslagene til vasken.

- Unngå å sette oppvaskemaskin på en ende, det er langt lettere med tanke på å holde benkeplaten festet og stabil å ha et skap på hver side av oppvaskemaskinen.

- Sett alltid foring mot vegg, selv om det kan være fristende å begynne rett fra hjørnet med skap, så tenk på at det er sjeldent hjørnet er helt rett, og du slipper problemer med skapdører som ikke går helt opp på grunn av håndtaket, kresjer i en lysbryter, eller skuffen som går i dørlisten for eksempel.

- Ikke sett løsninger med skuffer i sokkelen i hver "ende" av kjøkkenet, det er veldig vanskelig, og ofte ikke mulig å da få rettet opp en ganske marginal høydeforskjell på gulvet.

- Ved intergrerte kjøleskap kan det bli veldig trangt for dørene og veldig små justeringsmuligheter hvis det plasseres dekksider med forkant plan med dør på hver side.

- Ved frittstående kjøleskap der det plasseres mot et hjørne, sett av litt mer plass enn 60cm, enkelte dører er tjukke og gjerne med et håndtak som stikker ut i tillegg, døren må opp 90grader hvis skuffene i frysen skal åpnes og da bør du ha 70cm hvis du skal være på den sikre siden.Tips

 

- Sliter du med å få børstet stål skikkelig rent?

Etter du har vasket av - smør over med babyolje og tørk deretter rent med papir.

Overflaten får en helt jevn, blank farge, og fett og smuss fester seg ikke så lett seinere og er lett å tørke vekk igjen.

foto: Siemens

- Har du heltreplater?

Det er utrolig viktig at benkeplaten fra starten blir mettet riktig. Etter montering behandles første gang og heretter foretaes  2-3 behandlinger innen den første måneden. Deretter ca. 2-3 ganger i året eller etter behov. Ved hjelp av vanndråpetesten kan man fastslå, om benkeplaten har behov for pleie. Drypp noen dråper vann på platen. Perler vannet som på en nyvokset bil, er platen mettet. Trekker vannet derimot ned i platen, har den behov for pleie. Husk endetre krever ekstra vedlikehold

foto: Spekva